//

Паломництво, присвячене улюбленому єпископу

Австралійська молодь подорожуватиме до Мадриду на згадку про єпископа Joe Grech

 

22-річний Tim Lougoon виконує одне з найбільш цікавих і складних завдань серед  християнської молоді Австралії.  10 грудня минулого року він був призначений Joe Grech,  єпископом Sandhurs,  очолювати єпархіальне паломництво до Світового Дня Молоді у Мадриді.

 

Два тижні потому харизматичний єпископ Joe раптово помер у лікарні Мельбурна від захворювання крові.

 

Натхнений Lougoon вирішив вести велику групу паломників на згадку про єпископа Joe. Під час святкових чувань 5 січня 2011 Tim оголосив, що спробує зібрати 100 паломників з єпархії для подорожі до Мадриду.

 

"Єпископ Joe хотів відправити сотню молодих людей з Sandhurst на  цьогорічний СДМ. Це важко, але ми спробуємо виконати це завдання", сказав він.

 

"Єпископ Joe хотів, щоб кожен отримав досвід Вселенської Церкви і можливість зрозуміти, що у нас є брати по вірі у цілому світі. Він знав, що участь у СДМ допомагає молодим людям значно розширити світогляд. Він хотів, щоб молоді люди відчули Божу любов до кожного з нас ", сказав Lougoon.

 

Відчуття Вселенської Церкви назавжди змінює життя

 

"Я був на Світовому Дні Молоді 2005 року в Кельні, і це одна з причин чому тепер я працюю в молодіжному служінні єпархії", сказав Lougoon.

 

"Я брав участь у молодіжному служінні протягом чотирьох років. Взяв участь у Подорожі Хреста та Ікони в Bendigo, а потім увійшов до молодіжної групи єпархії. Був на зборах лідерів молоді а згодом взяв участь у Конвенції Австралійської Католицької Молоді на прохання єпископа Joe ".

 

Lougoon щойно отримав диплом інженера і вирішив взяти відпустку на один рік, щоб присвятити більше часу молодіжному служінню.

 

"Єпископ Joe призначив мене 10 грудня, на свій день народження. Він надихнув мене, і одна з причин, чому я став працівником молодіжного служіння у Sandhurs, була проповідь єпископа про його бачення участі молодих людей у житті єпархії. Йому був потрібен хтось, хто вміє налагоджувати стосунки з молодими людьми. Сам він досяг чудового порозуміння з молодими людьми, і шукав людину, яка могла б знайомитися з ними на особистому рівні."

 

Після смерті єпископа Joe єпархіальні підготовки були дещо пригальмовані, проте, дякуючи ентузіазму та підтримці священиків єпархії, вони успішно продовжились.

 

"Нам пощастило, що СДМ має сильну підтримку серед священиків єпархії. Принаймні один із священників єпархії поїде з нами на паломництво."

 

"Монсеньйор Frank Marriott, адміністратор єпархії, написав звернення до всіх прочан та опублікував його на сайті нашого єпархіального паломництва. У зверненні пояснюється, що єпископ Joe був великим прибічником СДМ. Ми вирішили присвятити наше паломництво вшануванню його пам'яті."

 

Знайомство з улюбленими святими єпископа Joe

 

"У рамках нашого паломництва ми завітаємо у Avila і поїдемо на один день у Segovia. Єпископ Joe завжди виказував глибоку шану та любов до Терези Авільської та святого Іоанна Хреста. Ці святі були дуже важливими для нього, тому ми вирішили побувати в цих містах. Ми будемо проводити наші дні в єпархії архієпископа Toledo. Ми також збираємося взяти участь у закритті СДМ".

 

"На даний момент, ми збираємо кошти серед наших парафій. Ми робимо це продаючи солодощі, влаштовуючи сеанси кіно та гостини після Літургії, у вихідні дні працюємо у супермаркетах. Також серед наших парафіян є талановиті музиканти, вони влаштовують концерти".

 

Lougoon вірить, що єпископ Joe, який був покровителем єпархіальної молоді, все ще підтримує його.

 

"Ми пам'ятатимемо, який вплив він мав на молодих людей нашої єпархії. Не зважаючи на невеликі розміри нашої єпархії, у Сіднеї 2008 року ми зайняли 4-те місце по кількості паломників з єпархії після Сіднея, Мельбурна і Брісбена! Ми завдячуємо цим  єпископу Joe та його відданому служінню молоді", додає він.

 

Представлено Beth Doherty на конференції єпископів Австралії.

 

Джерело: www.madrid11.com/uk/