//

«Ісус Христос учора, сьогодні й навіки Той самий»

4 січня 2011 р. у Вищій Духовній Семінарії в Брюховичах біля Львова відбулася зустріч в справі організації та проведення Євхаристійного Конгресу в римсько-католицьких дієцезіях України. Конгрес триватиме в днях 26 V – 3 VI 2012 р. згідно ініціативи та затвердженого плану Конференцією Латинських Єпископів України.

Разом з Головою підготовчого Комітету Його Преосвященством єпископом Маркіяном Трофім’яком на зустрічі були присутні представники-координатори з кожної дієцезії:

 

О. Ян Щих (Львівська архідієцезія)

О. Григорій Семенков (Харківсько-Запорізька дієцезія)

О. Гжегож Томашевський (Кам’янець-Подільська дієцезія)

О. Яцек Пиль ОМІ (Київсько-Житомирська дієцезія)

О. Павло Хом’як (Луцька дієцезія)

О. Ласло Мікуляк (Мукачівська дієцезія)

О. Ян Даргевич (Одесько-Сімферопольська дієцезія)

В перспективі історії конгресів о. Ян Щих, заступник голови Комітету розповів про мету, завдання і значення на майбутнє планованого Євхаристійного Конгресу в Україні.

У вільній Україні це буде перший в історії Євхаристійний Конгрес, тому і його метою має бути подяка Богу за відродження релігійного життя, а також свободу сповідування католицької віри на наших землях. Євхаристійний Конгрес попередить пастирське послання Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні.

Крім того в процесі підготовки Конгресу чекає душпастирів велика праця над поглибленням євхаристійної свідомості в своїх парафіях. З одного боку, будемо дякувати Ісусові, присутньому у Пресвятих Дарах, за дар недільної та щоденної Євхаристії, а з другого -перепрошувати Його за нашу байдужість, зневаги і релігійний індиферентизм. Для цього будуть опрацьовані гомілетичні і катехетичні матеріали, для проведення в першу і третю неділю кожного місяця спеціальних Служб Божих та молебнів. Основний зміст цих матеріалів говоритиме про співвідношення до Євхаристії інших святих таїнств та про її значення в житті кожного християнина.

Початок урочистості Євхаристійного Конгресу заплановано у Києві, а закінчення - у Львові.

Гасло Конгресу: «Ісус Христос учора, сьогодні й навіки Той самий» (Євр 13, 8) напуває нас надією, що у цій підготовці ми не самі, але поруч з нами є Той, хто чуває над цим світом.

Організатори сподіваються, що через добре і плідне пережиття Євхаристійного Конгресу вірні ще більше з’єднаються з Ісусом на кожен день, при одночасному тісному співжитті з нашими братами й сестрами у Христі.

 

О. Яцек Пиль ОМІ
Джерело: www.catholic-media.org