//

Понад 70 творів відомих митців з України, США та Канади представили на благодійному аукціоні УКУ в Нью-Йорку

В Українському інституті Америки, що біля Меторополітен-музею в Нью-Йорку, представили твори художників з України, США та Канади.  Кошти зібрані під час благодійного аукціону передадуть для розвитку освітніх програм УКУ. Окрім картин, на аукціоні також виставили твори прикладного мистецтва – вишивані рушники, подушки, писанки та книги.

 

За словами керівника проектів відділу розвитку УКУ Андрія Курочки, на аукціоні зокрема, виставили твори художників Івана Марчука, який потрапив до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності-2007 за версією британської газети «The Daily Telegraph», Якова Гніздовського, роботи якого знаходяться в бібліотеці Конгресу США, американських і японських музеях та Віктора Москалюка, володаря гран-прі Ліонського міжнародного мистецького салону та інших відомих українських і міжнародних художників.

 

Також серед лотів були твори американських художників – Браяна Брукса, Гелен Зіґель, Роберта Стака та інші. Більшість творів для аукціону подарували самі автори або ж власники картин. У благодійному заході взяло участь понад 120 осіб – це українці з діаспори та американці. Серед присутніх – ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк та проректор з призначення та місії УКУ Мирослав Маринович.

 

Прес-служба УКУ