//

Владика Венедикт (Алексійчук) відвідав львівську парафію Всіх Святих Українського Народу

У неділю, що минула (3 квітня) нашу парафію Всіх Святих Українського Народу з пастирським візитом відвідав Владика Венедикт (Алексійчук), Протосинкел Львівської Архиєпархії УГКЦ. Зустрінутий теплим церемоніальним прийомом біля входу до храму Владика разом із притчем увійшов до церкви, де на нього очікувала численна святочна громада. Біля престолу разом із Його Преосвященством, Владикою Венедиктом співслужили адміністратор храму о. Володимир Ольшанецький та митрофорний протопресвітер д-р Михайло Димид.


Звертаючись до вірних з проповіддю, Преосвященніший Владика зокрема сказав: «Неодноразово, кожен з нас, хто ходить до церкви, молиться, переконувався у тому як мало ми покладаємося на Бога. Пригадується розповідь одного християнина, якого певні обставини навчили віри і навчили молитви. Мандруючи одного разу в лісі, він не розрахував свій час і вечір застав його там. Побачивши, що втрачає орієнтир та не знає куди йти далі, зрозумів, що загубився в лісі. Хто знає, то у день ліс спокійний, тихий, а увечері оживає. Все те, що за дня ховається, ввечері починає жити. Щойно останні прояви денного світла почали згасати, як чоловік цей набрався страху, бо не знав, що має робити, як собі порадити. І подумалося йому, вилізу на дерево, та й пересиджу там до ранку, не така вона вже й довга та ніч. Чим темнішою ставала ніч, тим більше йому вчувалися різні звуки та голоси. Відтак, став забиратися високо на дерево. Однак, те виявилося недостатньо міцним і, що вище він забирався, то більше воно згиналося додолу, тріщало та ламалося. Від такої безвиході йому прийшло на гадку, що не залишається нічого, як тільки сісти під деревом та молитися. З одного боку страх та паніка розосереджують наші думки, а з іншого ми все більше скеровуємо свої переживання до Господа. Так, як цього чоловіка у темному лісі біля зламаного дерева, хвилювання навчили вірі та довірі до Бога, та навчили молитися. Напевно багато з нас зізнаються собі у тому, що усвідомлення того, що Господь є основою нашого буття, приходить до нас саме у таких крайньо межових ситуаціях хворіб та переживань».


По закінченні Архиєрейської Божественної Літургії Владика Венедикт вкотре закликав усіх присутніх подякувати Богові, що передав нам дар віри, який ми можемо примножувати та розвивати. У свій спосіб зі словами вдячності звернувся також адміністратор храму о. Володимир Ольшанецький, дякуючи Владиці за уділену ласку пастирського візиту та поучительне і скріплююче у вірі архиєрейське слово. Окремо о. Володимир подякував за співслужіння присутньому гостю, митрофорному протопресвітеру д-ру Михайлові Димиду.


У другій частині візиту Преосвященніший Владика, оглянув парафіяльне господарство, зокрема завітав на тематичний майстер клас із писанкарства Анастасії Янків, заглянув у іконописну студію-майстерню, парафіяльну канцелярію та поминальну каплицю.


Пам’ятними залишилися десятки світлин, зроблені у цей світлий недільний день візиту Владики Венедикта, які можна переглянути за цим посиланням.

 

Іван Бондар