//

У В'єтнамі засудили захисника католиків

Вчора в Ханої закінчився судовий процес у справі 54-річного юриста Цу Зуй Хa Вu, який відстоював права людини. Опозиціонера засудили до семи років тюремного ув'язнення і ще додали три роки, які він мусить провести під домашнім арештом. Хоча він і не християнин, але протягом багатьох років у відстоював права послідовників Христа перед комуністичною владою. Слухання його справи вирішили зробити таємним і посилили заходи безпеки в місті.


Навколо будівлі столичної суду зібралися тисячі демонстрантів, в яких співробітники служби безпеки вилучили мобільні телефони і камери. Також близько 30 осіб було затримано. Опозиціонери попросили католиків молитися за затриманого. У багатьох містах країни відбулися процесії зі свічками, які налічували тисячі осіб. Також тисячі в'єтнамських католиків зібралися на молитовні чування, організовані на підтримку засудженого.


Адвокат є сином відомого в'єтнамського поета і революціонера Cu Зуй Кана, який був другом Хо Ши Міна і міністром у його уряді після 1945 року.


За матеріалами Radio Watykańskie