//

Архиєпископ Пакистану закликає арештувати пастора, котрий спалив Коран

Глава Католицької Церкви в Пакистані, Архиєпископ Лоуренс Салдана з Лахору, закликав арештувати американського пастора, рішення якого спалити Коран викликало протести, в наслідок яких загинуло як мінімум 24 особи в Афганістані.


Після того, як пастор Вейн Сепп під наглядом пастора Террі Джонса 20 березня спалив Коран у Флориді, в багатьох частинах мусульманського світу розпочалися масові протести.


В Пакистані, у відповідь на паління Корану, відбулися напади на три церкви. Архиєпископ Салдана зазначив: «Уряд США повинен затримати пастора на деякий час. Враховуючи ті наслідки, які викликали його вчинки по всьому світу, його слід контролювати, а він має усвідомити, яку шкоду наніс».


Владика Лоуренс Салдана, котрий є главою Конференції католицьких єпископів в Лахорі, продовжив: «Уряд США говорить про релігійну свободу, але ми закликаємо його запобігати таким діям.»


У своєму суботньому зверненні президент США Барак Обама сказав: «Осквернення священних текстів, включаючи Коран, є виявом крайньої нетерпимості і фанатизму. Однак нападати у відповідь і вбивати невинних в цьому людей є обурливим і ображає людську гідність та порядність».


Впродовж останніх місяців церкви Пакистану посилили охорону, включаючи озброєних охоронців, бетонні блоки, камери спостереження, мішки з піском. Кожен, хто входить до храму на богослужіння, має пройти обшук з метою безпеки.


За матеріалами catholicherald.co.uk

 

Додаток news.invictory.org
Публічне спалення Корану пастором в США привело до кровопролиття в Афганістані, ряд міст якого охопили масові протести, що вилилися в безлади. Число загиблих вже перевалило за 100, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org із посиланням на «РИА Новости».


В Кандагарі, де безлади продовжуються другий день, натовп в неділю зробив спробу штурму будівлі ООН, поліція у відповідь відкрила з вогонь кулемета.


В п'ятницю, 1 квітня, розлючений натовп напав на офіс ООН в Мазар-Шаріфе. Серед загиблих - співробітники міжнародної організації.


В неділю безлади спалахнули і в Джелалабаді.


Президент Афганістану Хамід Карзай закликав конгрес США засудити спалення Корану пастором Тері Джонсом і запобігти подібним акціям в майбутньому.


Тим часом, сам пастор не бачить за собою жодної провини і збирається організувати 22 квітня антиісламську демонстрацію біля найбільшої в США мечеті.


Як повідомляє «Інтерфакс-релігія»Тері Джонс розкритикував висловлювання президента США Барака Обами і генерала Девіда Петреуса, що різко засудили його акцію спалення Корану.


"Президент і чиновники США зобов'язані захищати наше право на спалення Корану, оскільки це одне з наших конституційних прав", - сказав пастор, слова якого наводить в понеділок агентство ЕФЕ.


На його думку, слова Обами і Петреуса, командувача силами НАТО в Афганістані, повністю протирічать Конституції США.


Тим часом, пише «РИА Новости» Афганські священнослужителі закликають владу США негайно покарати пастора-провокатора.


Вони одночасно засуджують і дії силових структур, що стріляли по маніфестантах.


"Вбивство людей під час протестів протизаконне і протирічить ісламській релігії", - заявив в понеділок імам кабульської мечеті "Ансвар" Латіфулла Хакпараст. Заява була зроблена під час ранішнього намазу.