//

Православна художниця: «Іван Павло ІІ змінив моє життя»

Наталя Царкова – одна з небагатьох жінок, котрим вдалося вступити до престижної Російської академії мистецтв у Москві. Ще десять років тому вона малювала лише для представників вищого класу. Одного дня вона приїхала до Риму, щоб побути там три місці, але з того часу так і не покидала його. Причиною цієї зміни був Іван Павло ІІ, котрий, за її словами, змінив її життя.


«Іван Павло ІІ змінив моє життя, коли я зустріла його під час свого 3-місячного перебування в Римі. В ньому я побачила щось особливе. Я думаю, він говорив від Божого Провидіння. Я дуже вдячна, що змогла зустріти цього великого папу» - розповідає п. Наталія в інтерв’ю для Rome Reports.


У 2000 році їй запропонували намалювати портрет Івана Павла ІІ з нагоди його 80-ліття, а також взяти участь у святкуванні ювілейного року. Художниця аж ніяк не очікувала, що її картина стане офіційним портретом папи.


«Для мене це була велика честь, щось на зразок заповітної мрії, але також і величезна відповідальність. Я намалювала цю картину, і тепер це офіційний портрет папи. Я дуже рада, що мені це вдалося. Я мала нагоду бути прийнятою на приватній аудієнції в папи, на якій представила свій твір. Папа був щасливий. Він говорив до мене російською і казав, щоб я продовжувала малювати» - згадує художниця.


Наталія Царкова намалювала п’ять портретів Івана Павла ІІ.


Про офіційний портрет вона також додала: «Я намалювала його переважно в зелених тонах, що символізує надію. Але загалом, я б сказала, що там є три кольори: зелений, як вираз надії, білий і червоний, як кольори чистоти, віри і любові.»


Художниця розповідає, що в Римі знайшла те, чого довго шукала, і надіється, що за допомогою пензля зможе підтримувати місію Івана Павла ІІ в досягненні миру. Пані Наталія надіється, що зможе залишитись в Римі якомога довше.


За матеріалами Rome Reports