//

Народження до неба

Саме так з сьогоднішнього дня треба називати день смерті папи. Дякуймо Богові за Івана Павла II, який 1 травня повернеться до нас по-новому, – сказав кардинал Казимир Нич.

Варшавський митрополит головував 2 квітня У Службі Божій з нагоди 6 річниці з дня смерті папи римського Івана Павла II в церкві св. Йосифа у Варшаві.
На Службі були присутні депутати, представники районної влади, освіти та гімназії № 48 ім. Івана Павла II. Після Служби у будівлі представництва була відкрита і посвячена дошка пошани великого покровителя.

У своїй проповіді кардинал Нич наголосив, що в день беатифікації Іван Павло II повернеться до нас не тільки як благословенний, але також як наш покровитель і захисник. "Як той, через котрого ми надсилаємо наші молитви до Бога, а також ми можемо і повинні брати з нього приклад", – сказав прелат.

 

Він закликав черпати натхнення з красивого життя Кароля Войтили. Він розглянув дві якості папи, які, на його думку, всі ми можемо старатися наслідувати. Перша – це молитва Івана Павла II.


Кардинал Нич наголосив, що папа дуже багато молився, дуже систематично, за цілу Церкву  і весь світ, але він ніколи цього не афішував. "Іноді телебачення під час паломництва змогло зафіксувати момент, коли папа смиренно молиться. Іноді ми бачили, як він молився в каплиці, коли відправляв Службу, і особливо після Святого Причастя, коли він наче не був присутнім в цьому світі. Тоді він був духом поєднаний з Господом ", – зазначив кардинал.


Говорячи про другу якість, до якої закликав нас Іван Павло II, кардинал Нич сказав, що це було неустанне заохочування нас до того, щоб ми були сповнені любові до Бога та ближніх. "Упродовж усього свого життя, Кароль Войтила вчив нас – "якщо ми відчуваємо, що Бог нас любить милосердною любов’ю, яка прощає гріхи, то тоді відразу хочемо з любов’ю йти до інших людей", - сказав кардинал.


На його думку, папа не тільки дав нам приклад любові усім своїм життям, але він писав про це в документах, чи тоді, коли беатифікував і канонізував брата Альберта і сестру Фаустину. Він тоді завжди говорив про милосердну любов Бога до людини.

 

Він нагадав, що в енцикліці „Dives in Misericordia”, папа писав, що найбільшим і найважливішим критерієм оцінки наскільки добре ми приймаємо милість Божу, є те, чи приносить воно свої плоди в нашому житті з любові до братів. "В іншому випадку ми були б байдужими до прийняття милосердя", – сказав кардинал.

 

"Нехай папа Іван Павло II, незадовго благословенний, буде закликом до всіх нас, щоб любити. Нехай ця любов буде виражатися не тільки мовою, але й ділами і правдою. А також нехай Іван Павло II буде великим закликом і прикладом молитви "– наголосив кардинал Нич.


За матеріалами: ekai.pl