//

У Польщі відбувся III День молитви за ув'язнених

Встановити День молитви за в'язнів вирішили польські єпископи у Варшаві березня 2009 року, коли про це попросила Асоціація євангельської допомоги ув’язненим. Цього року, 26 березня,  такий захід відбувся вже втретє і традиційно розпочався з Літургії.


Цього дня Тюремне Братство також організувало паломництво на Ясну Гуру, де відбулася Хресна Дорога, яку підготували ув’язнені.


Тюремне Братство, яке бере активну участь в організації цього дня, об'єднує добровольців, які працюють у в'язницях, допомагаючи капеланам. Братство розпочало свою роботу ще1989 року.


Своїм покровителем Братство обрало Лотра (або згідно з апокрифами Димаса), який є символом Божого Милосердя. Його приклад показує, що навіть в останній момент життя можна навернутися до Бога. Розп'ятий поряд з Христом, він висловив жаль за свої гріхи, а Ісус сказав, що він буде в раю.


"Ви відбуваєте ув’язнення, це правда, але не засуджені. Кожен з вас, за допомогою Божої благодаті, може стати святим", – сказав 1991 року ув'язненим у виправній установі в Плоцьку, Іван Павло II.

 

За матеріалами ekai.pl