//

Монашество УГКЦ навчається у Школі духовності

«Кожна людина якщо зупиняється, починає деградувати. Мета Школи духовності – допомогти глибше переживати покликання до богопосвяти. Духовне життя – постійна праця і постійна боротьба. Тому час від часу ми потребуємо підкріплення. Такі зустрічі – певна пожива, що стає підставою для подальшого росту», – пояснила завдання Школи для монашества настоятелька Згромадження Сестер Пресвятої Родини, викладач кафедри загальної і соціальної педагогіки УКУ, с. Наталія (Мельник). У Школі вона провела лекцію на тему «Антропологія і духовність». Головний зміст конференції – як людська природа, зранена гріхом, повинна взаємодіяти з Божою ласкою, відкриватися на неї, долаючи перепони, щоб врешті змогти глибоко жити з Богом як одне ціле.

 

Це вже другий етап Школи духовності для богопосвячених осіб. Розпочався він 25 березня 2011 року і тривав два дні. Місце проведення - селище Брюховичі, біля Львова. Ініціатор - Комісія УГКЦ у справах монашества, голова о. Петро Баран (ЧНІ). Учасники – 29 богопосвячених осіб з різних згромаджень та областей України.

 

«Викладати у Школі для монашества досить легко, бо присутні тут й так багато знають на тему духовності. Тож не йдеться про цілком нову інформацію. Радше мова про віднову, поглиблення, переосмислення і удосконалення того, що ми переживаємо повсякденно. Тому головне завдання наук – показати шлях, а люди, йдучи цим шляхом, вже самі можуть багато чого здобувати», – робить висновок с. Наталія Мельник (ЗСПР).

 

Департамент інформації УГКЦ