//

Патріарх Філарет привітав новообраного главу УГКЦ

Владиці СВЯТОСЛАВУ ШЕВЧУКУ,
обраному та утвердженому
Верховному Архієпископу
Української Греко-Католицької Церкви

Дорогий владико Святославе!

 

У зв’язку з повідомленням про обрання та утвердження Вас Верховним Архієпископом Української Греко-Католицької Церкви прийміть вітання від мене особисто та від Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 

Ваші попередники, владики Андрей Шептицький, Йосип Сліпий, Любомир Гузар, визнавали потребу й необхідність порозуміння в Україні між православними та греко-католиками, утверджували українську ідентичність Греко-Католицької Церкви. Сподіваюся, що в період Вашого керівництва в УГКЦ набудуть свого подальшого розвитку позитивні досягнення попередніх часів.

 

Зараз перед християнами в Україні з новою силою постають виклики занепаду суспільної моралі, руйнування традиційних сімейних цінностей, наступу агресивного секуляризму, поширення споживацтва й бездуховності. Дати на ці виклики належну відповідь, засновану на традиційних для українського народу християнських духовних, моральних, культурних цінностях – поле для співпраці Київського Патріархату і УГКЦ. Основи цієї співпраці було закладено в попередні роки, тому сподіваюся на її плідне продовження.

 

Керівництво Українською Греко-Католицькою Церквою – важке і відповідальне служіння. Бажаю, щоби воно принесло добрі плоди для пастви, довіреної Вашій опіці, й сприяло Вашому особистому спасінню.

 

Бажаю Вам многих і благих літ!

З любов’ю у Христі –

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський
і всієї Руси-України

 

Джерело: cerkva.info