//

Про цьогорічні розважання Хресної Дороги під проводом Папи

Цього року автором розважань Хресної Дороги в римському Колізеї під проводом Папи Бенедикта XVI стала настоятелька федерації сестер-августинок, сестра Марія Ріта Піччіоне.

 

Про це 25 березня поінформувала прес-служба Ватикану. Сестра стане черговою жінкою, котра готує коментарі до Хресної Дороги Страсної П’ятниці в Римі.

 

Цьогорічні роздуми зосереджуватимуться навколо чотирнадцяти традиційних станцій, а авторкою зображень, розміщених у виданій з цієї нагоди у Ватикані книжечці і показуваних в телевізійній трансляції, буде також августинка, сестра Єлена Манґанеллі.

 

Першою жінкою, яка підготувала роздуми до Хресної Дороги у Страсну П'ятницю в Колізеї, була с. Ганна Марія Канопі з бенедиктинського абатства „Mater Ecclesiae” в Італії - її тексти були прочитані 9 квітня 1993 року. Через два роки роздуми написала інша жінка, цього разу некатоличка – с. Мінке де Вріс, монахиня протестантської спільноти зі Швейцарії.

 

Крім того чотири жінки: Маріна Річчі (Італія), Аура Мігель (Португалія), Софі  де Равінель (Франція) і Валентіна Алязраці (Мексика) були серед 14 журналістів - італійських і закордонних, яким Апостольська Столиця на прохання Івана Павла II запропонувала написати роздуми до Хресної Дороги в 2002 р.

 

За матеріалами ekai.pl