//

Католицькі моряки допомагають японським рибалкам

Моряки з усього світу поспішають на допомогу японським колегам, пораненим в наслідок недавнього землетрусу і цунамі. Акцію координує душпастирська організація Люди Моря, створена з ініціативи Папської Ради в справах пастирської турботи про мігрантів і подорожуючих. Вже діє спеціальний фонд, куди можна вносити пожертви, які будуть передані безпосередньо в японське відділення цієї ж організації. Варто зазначити, що рибалки найбільше постраждали від цунамі. Вони також стурбовані радіоактивним забрудненням моря і риби біля електростанції Фукусіма.


"Тим часом ситуація, як і раніше, драматична, – каже  японський митрополит і архиєпископ Петер Окада. – Є так багато пропалих безвісти, що ми не знаємо, хто вижив, а хто помер. Ми робимо все від нас залежне, щоб знайти всіх постраждалих і допомогти їм. Це наше завдання на сьогоднішній день. Деякі церкви лежать у руїнах, тому ми повинні відновити їх. Дві єпархії, Сендай і Сайтама, постраждали найбільше. У Токіо немає серйозних проблем, але ми організовуємо притулки, особливо для іноземців, які хочуть повернутися на батьківщину. Ми також збираємо пожертвування. Про АЕС ходять різні чутки і зростає атмосфера страху. Уряд робить те, що може, ми йому довіряємо. Я повинен також сказати, що весь світ звертається до нас з солідарністю. Я сам отримав багато листів зі співчуттям. За все це ми дуже вдячні".


Допомогу для Японії організовує церква в Південній Кореї. Карітас країни вже виділив 100 тис. доларів на нагальні потреби. Загалом 16 корейських єпархій продовжують збір пожертв для Японії. Місцевий єпископат закликав корейців бути щедрими і не зважати на існуючі розбіжності між двома країнами.

 

За матеріалами Radio Watykańskie