//

Відкриття центру Марії з Назарету

На свято Благовіщення 25 березня в Назареті буде відкрито міжнародний центр, посвячений Пресвятій Діві Марії. Інавгурацію центру очолить Латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль.

 

Асоціація Марії з Назарету задумала і побудувала центр з метою служіння для зустрічі з Марією та глибшого пізнання християнської віри.  На площі понад 4400 квадратних метрів  відвідувачі зможуть оглянути чотири зали, в який через мультимедійні шоу та естетичні  і педагогічні ресурси сучасних аудіо-відео технологій зображено історію Спасіння та місце в ній Діви Марії.

 

У заяві асоціації зазначено також, що під час будівництва та реконструкції випадково зроблено  унікальні археологічні відкриття : будинок часів Ісуса і кілька цистерн і схованок, які  витягли з породи.

 

Міжнародний Марії з Назарету Центр має екуменічну мету і сприяє міжрелігійному діалогу, для чого в одному із залів показане те, яким чином Діва Марія сприймається  в Східних Церквах, в Корані і як єврейка.

"Це покликання єдності пояснює, чому ініціатива підтримана одноголосно помісними Церквами Святої Землі" – вказано в заяві Асоціації.
 

За  матеріалами: zenit.org