//

В Австрії проходить єпископська конференція

Під головуванням кардинала Крістофа Шонборна з 21 по 24 березня в Австрії відбувається єпископська конференція, на якій обговорюються актуальні питання суспільства, держави та церкви. Центральною темою обговорення є заходи проти сексуальних зловживань.

 

На порядку денному також стоять питання про розвиток церкви в країні, незважаючи на численний вихід з церкви віруючих в минулому році.

 

Збір єпископів почався в понеділок після обіду. У вівторок ввечері єпископи відправлять Службу Божу, на яку запрошені всі вірні.

 

Довідка
Єпископська Конференція в Римо-Католицькій Церкві – це орган, що складається з єпископів тієї чи іншої території. Конференції єпископів існували деякий час неофіційно, але формально були визнані декретом Christus Dominus Другого Ватиканського Собору та motu proprio папи римського Павла VI Ecclesiæ Sanctæ від 1966 р. Єпископські Конференції мають чітко встановлені повноваження в деяких сферах церковного життя, особливо щодо встановлення літургійних норм. Деякі рішення конференцій підлягають ратифікації Святим Престолом. Конференції Єпископів ніяк не обмежують владу правлячих єпископів. Кожен єпископ все одно відповідальний особисто за свою єпархію.

 

Джерело: www.katholisch.at