//

В Ефіопії 10 000 християн втратили доми

Мусульманські екстремісти спалили 69 церков

 

В південно-західній Ефіопії мусульманські екстремісти спалили 69 протестантських церков. Як подає catholicculture.org, «напади почались в м. Асендабо після того, як пішла чутка про те, що в туалеті однієї з церков спустили в унітаз Коран». Агенція Reuters повідомляє, що це сталося 2 березня.

 

Окрім того, спалили 30 будинків, школу та сиротинець. За останні дні кількість християн, що втратили дах над головою зросла до 10 тисяч.

 

«Спочатку вони спалили наші церкви і доми. Що буде далі – невідомо. Чи тепер вони збираються вбити нас?» - говорить Вольд Гіоргіс, місцевий вчитель. «Мені байдуже, хто розпочав це насильство. Справа в тому, що місцеві мусульмани, мої сусіди, взяли в ньому участь. Саме тому я не бачу майбутнього для себе і інших християн в цьому місті» - додав він.

 

Прем’єр-міністр Ефіопії Мелес Зенаві звинуватив у нападах маловідоме місцеве мусульменське угрупування, котре поширювало релігійну нетерпимість у цьому регіоні.

 

Відповідно до статистичних даних Ватикану, 1% від 79,2 млн. населення Ефіопії становлять католики, 50% - православні, 10% - протестанти, а 33% - мусульмани.

 

За матеріалами catholicculture.org та Reuters