//

Відбулось засідання на тему міграції на Близькому Сході

Керівник Папської Ради занепокоєний тим, що християни змушені покидати Святу Землю

 

«Вже довгий час християни покидають колиску християнства» - сказав вчора глава Папської Ради у справах мігрантів і подорожуючих. «Велике занепокоєння викликає те, що цей міграційний рух зачіпає також суспільні структури християн, що тут залишаються і саме християнство загалом» - зазначив Архиєпископ Антоніо Марія Вельйо, звертаючись до єпископів Святої Землі.

 

Архиєпископ бере участь в зустрічі місцевих католицьких ординаріїв на тему міграції в Йорданії, Ізраїлі, Єрусалимі, Палестині і на Кіпрі.

 

Він звернув увагу на небезпеку, що в святих місцях для християн забракне живої присутності християнських спільнот і вони перетворяться на музеї. Водночас Архиєпископ відзначив зусилля місцевого духовенства, щоб запобігти цій ситуації.

 

Архиєпископ Вельйо додав, що місцеві церкви повинні гостинно приймати мігрантів з навколишніх країн і підтримувати політику, яка охороняє їх права. Для цього необхідно провести відповідне приготування і створити відповідні структури.

 

Владика наголосив також на необхідності примирення і очищення історичної пам’яті. «Мабуть, це не легко; я розумію, що ви живете в складній ситуації» - зазначив глава Папської Ради у справах мігрантів.

 

На завершення він зацитував слова Папи Бенедикта XVI, виголошені 24 жовтня 2010 року на завершення Синоду єпископів для Близького Сходу: «Мир можливий. Він є вкрай необхідним. Він є невід’ємною умовою життя, гідного особистості і суспільства. Мир також є найкращим виходом для того, щоб уникнути еміграції з Близького Сходу».

 

За матеріалами Radio Watykańskie