//

Уряд Великобританії виправдовує переслідування християн

"Досить вже фінансувати країни, які переслідують християн", - такою була реакція кардинала Кейта О'Брайєна, Глави Католицької Церкви у Шотландії, на повідомлення про подвоєння Великобританією допомоги для Пакистану.

 


Він обурений тим, що уряд Камерона надає мусульманській країні майже мільярд фунтів, жодним словом не згадуючи про права християн.

 


Збільшення допомоги власне тепер, коли там посилюються атаки на послідовників Христа, а політиків, які їх захищають, убивають, є свідченням антихристиянської зовнішньої політики", - сказав шотландський кардинал. -"Я вимагаю, щоб міністр закордонних справ Вільям Хейг отримав від Пакистану і арабських країн гарантії свободи віросповідання, перш ніж передасть яку-небудь допомогу з державного бюджету".

 


У відповідь на різку критику католицької єрархії Вільям Хейг вчора виступив із заявою, в якій він поділяє стурбованість порушеннями прав людини у світі та погоджується, що повага прав людини у Пакистані є важливим питанням. Проте, він не запевнив, що буде домагатися цього від місцевих органів влади, чи що обумовить таким чином подальшу допомогу.

 


За матеріалами Radio Watykańskie