//

Несподівано відійшла до вічності с. Ореста (Марта) Василенчук

13 березня о 19 00 в каплиці дому сестер Мироносиць відбувся монаший парастас, який очолив Правлячий Архиєрей Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимир Війтишин у співслужінні протосинкела єпархій митрофорного протоієрея Олега Каськіва, економа протоієрея Михайла Клапківа та численного духовенства. Настоятелі і настоятельки монаших чинів та згромаджень, представники монаших спільнот, вчителі християнської етики, катехити і звичайні миряни пришли, щоб помолитися за упокій душі с. Орести (Марти) Василенчук.

 

14 березня о 8 00 відбулась Заупокійна Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Правлячий Архиєрей Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимир Війтишин у співслужінні протосинкела єпархії о. Олега Каськіва, віцеректора Духовної семінарії о. Андрія Чорненка та прибулого духовенства. О 1500 розпочався монаший похорон, який очолив о. Дмитро (Григорак), ЧСВВ, Апостольський Адміністратор Бучацької єпархії. Тіло покійної с. Орести Василенчук спочиватиме на міському кладовищі у с. Чукалівка.

 

До останніх хвилин свого життя с. Ореста очолювала катехитичну комісію Івано-Франківської єпархії УГКЦ і була директором катехитичного центру. Вона активно та плідно працювала на катехитичній ниві. 13 березня обірвалося її життя. У цей день їй сповнилося 50 років.

 

Нехай спочиває в Бозі. Вічна їй пам‘ять!
Співсестри монастиря Мироносиць просять всіхвірних про молитву за упокій душі с. Орести.

 

Біографія

с. Ореста (Марта) Василенчук народилася 13.03. 1961 року Божого у м. Івано-Франківську. Батьки: мати – Чередарчук Іванна Миколаївна та батько – Василенчук Василь Іванович. Брат – Василенчук Орест. У 1976 році закінчила Івано-Франківську середню школу No.17 здобувши неповну середню освіту. Того ж року всупила в Івано-Франківське музичне училище імені Дениса Січинського. З 1981 до 1985 року навчалася в Івано-Франківському педагогічномуінституті імені Василя Стефаника. Здобувши освіту вчителя музики, працювала вчителем музики, співів та керівником хору в Івано-Франківській середній школі No.19. В 1994 році стала організатором хору ″Надія″, що при церкві Христа Царя оо. василіян, а також щоденно виконувала дяківське служіння до 2000 року. В листопаді того ж року вступила на кандидатуру до Згромадження Сестер Мироносиць, де 14. 10. 2001 р. прийняла облечини з рук о. Йосафата Воротняка ЧСВВ. 26. 12. 2008 р. склала вічні обіти на руки о. Василя Оприска ЧНІ. З 2003 до 2008 року працювала заступником, а з 2008 до 2011 року - директором катехитичного центру Івано-Франківської єпархії УГКЦ. 13 березня 2011 року Божого, на п’ятдесятому році життя, переставилася до Господа.

 

Інформаційний відділ радіо Дзвони
(за повідомленням сс. Мироносиць)