//

Католики не повинні підтримувати організації, цілі яких суперечать нормам моралі

«Католики та католицькі організації не можуть підтримувати організації, місія яких суперечить нормам моралі» - з такими словами звернулись до вірних єпископи Північної Дакоти стосовно діяльності двох американських організацій «March of Dimes» і «Susan G. Komen for the Cure», оскільки їх дослідницька діяльність має відношення до абортів, і тому ці дослідження не є добрими з точки зору моралі.

 

Єпископи Пол Зіпфель та Самуель Аквіла звернули до вірних та священиків із закликом діяти розсудливо, коли вони роблять благодійні внески, особливо коли це пов’язано з людським життям і шлюбом. «Людське життя є священне і повинно бути захищеним» - говорять єпископи. «Ось чому ми не повинні підтримувати жодних організацій, які підтримують аборт або контрацепцію чи займаються дослідженням ембріональних стовбурових клітин». Вони також відзначили фундаментальний характер шлюбу для загального блага суспільства. Таким чином, католики не повинні надавати підтримку особам і організаціям, які «прагнуть переглянути шлюб» чи знецінити його важливість.

 

Католицьким організаціям не слід підтримувати організацію за права людини «Amnesty International» (Міжнародна амністія), оскільки в 2007 році вона прийняла «про-абортивну» позицію. До цього списку також входять компанія «March of Dimes» (працює над запобіганням вроджених дефектів, передчасних пологів та дитячої смертності, а також підтримує дослідження ембріональних стовбурових клітин та зобов’язує до контрацепції своїх клієнтів для контролю за умовами страхових планів) та компанія «Susan G. Komen for the Cure» (бореться з раком грудей і співпрацює з фондом «Planned Parenthood» (Плановане батьківство - найбільший виконавець абортів в країні).

 

Єпископи також виділили організацію захисту дітей UNICEF, оскільки вона підтримує контрацепцію і аборти. Серед організацій, діяльність яких суперчить нормам моралі, єпископи також назвали «The American Association of University Women» та «CROP Walk».

 

Католицькі церковні приміщенні та організації не повинні бути використовувані для популяризації та мобілізації коштів для організацій, якщо їхня політика суперечить вченню Церкви, пояснили єпископи. «Ми вітаємо благодійність та ініціативи наших парафій, католицьких шкіл і простих вірних в цьому напрямку. У той же час ми закликаємо бути уважними, оскільки організації, які залучають кошти, можуть мати морально негативні чи хоча б сумнівні місію та цілі».

 

За матеріалами CNA