//

Вклад Католицької Церкви у відбудову Бурунді

5 березня глава Папської Ради „Cor Unum” кардинал Роберт Сара інавгурував початкову школу, збудовану на кошти Папи і яка носитиме ім’я Бенедикта XVI.

 

 

В інтерв’ю для Радіо Ватикану кардинал Сара розповів про ситуацію в цій країні і важливість праці Церковних інституцій для її відбудови.
 

 

За словами кардинала, 40% бурундійців неграмотні. Місцева влада потребує розбудови шкільництва та запевнення безкоштовного обов’язкового навчання в початкових школах, але не має на це коштів.
 

 

Під час своєї останньої подорожі глава Папської Ради „Cor Unum” познайомився з харитативною діяльністю Церкви в Бурунді. Особливе враження на нього справив центр допомоги «Надія», який опікується хворими на СНІД. Значне зростання кількості таких людей є одним з наслідків війни.
 

 

В Бурунді працює центр допомоги неповносправним молодим особам, яким опікуються місцеві монахи. Дім сестер блаженної Матері Терези з Калькутти провадить центр для покинутих дітей і самотніх літніх людей.

 

 

Кардинал Сара підкреслив, що бурундійська влада вдячна Церкві за її працю на полі освіти, охорони здоров’я і розвитку. Президент країни П’єр Нкурунзіза сказав йому також, що невдовзі можливе підписання порозуміння між Апостольською столицею та Республікою Бурунді. Це дало би кращі гарантії для Католицької Церкви в цій країні.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie