//

Відбулося чергове засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України

26 лютого відбулося перше у 2013 році засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Розпочав засідання Владика Станіслав Широкорадюк, голова Ради.

 

Серед питань порядку денного була обговорена зустріч архієпископа Августина з Міністром оборони Україні (доповідач - архімандрит Лука Винарчук). Помічник міністра А. Ю. Соколов виступив про спільні завдання Ради на І півріччя 2013 року.

 

Від Української Греко-Католицької Церкви був присутній о. Любомир Яворський,  заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України, який доповів про результати участі представників Ради в щорічному міжнародному з'їзді військових капеланів у Стокгольмі.

 

На засіданні Ради було відзначено проблему участі священнослужителів у комплектуванні миротворчих місій протягом останніх років та можливі шляхи її розв'язання. Учасники засідання заторкнули питання впровадження інституту військового капеланства в Україні.

 

Від Міністерства оборони взяв участь О. М. Щербінін, т.в.о. директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, та полковник Р. М. Коханчук, старший офіцер відділу роботи з громадськими релігійними організаціями і шефських зв’язків Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони України. Від Генерального Штабу взяв участь капітан 1-го рангу А. В. Коренько, заступник начальника управління Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України.

 

Довідка:

На сьогодні Україна направляє своїх миротворців у Ліберію, Косово та Конго. Згідно з домовленістю між традиційними українськими конфесіями, капелани від українських Церков сповняють свою місію для миротворців почергово. Капелани від УГКЦ виконували свою місію у Косово вже 4 ротації.

 

Прес-служба Департаменту капеланства