//

Бенедикт ХVІ: Христос є скелею нашого життя!

Сьогодні, 6 березня 2011 р., у неділю, яка передує Великому Посту, Святіший Отець Бенедикт ХVІ, як і щонеділі, зустрівся із тисячами паломників та гостей Вічного Міста, які зібрались на площі святого Перта перед ватиканською базилікою. Промовляючи до присутніх, Вселенський Архиєрей прокоментував євангельський уривок, який Римо-Католицька Церква призначила на цей день, і який передає нам закінчення нагірної проповіді Ісуса Христа, а саме, про те, як Спаситель, розповідаючи учням притчу про двох чоловіків, які будували свій дім один на піску, а інший на скелі, запрошує їх до слухання та виконування Його слів (див. Мт. 7, 24-27).

 

Як зазначив Папа, у цей спосіб Месія ставить Свого учня і його шлях віри у горизонт Завіту, що його Господь Бог встановляє з людиною. ІІ Ватиканський Собор навчає, що невидимий Бог, у Своїй великій любові, промовляє до людей як до друзів та залишається з ними, запрошуючи та приймаючи їх до сопричастя із Ним (див. DV, 2). У цій перспективі, кожна людина – це адресат Божого Слова, який запрошений взяти участь у цьому діалозі любові, свобідно відповідаючи на Божу ініціативу.

 

 

Ісус є живим Божим Словом. Коли Він навчав, люди відчували у Його словах Божу силу, чули Господню близькість, Його милосердну любов і віддавали шану Богові. «В кожній епосі та у кожному місці, той, хто має ласку пізнати Ісуса, зокрема, через читання святого Євангелія, залишається зачарованим, визнаючи, що в Його проповіді, у Його жестах, в Його Особі, Він виявляє нам правдиве Боже обличчя і, одночасно, виявляє нам нас самих, дає нам можливість відчути радість від того, що ми є дітьми Отця, Який у Небі, вказуючи нам надійну основу, на якій треба будувати наше життя», – промовив Єпископ Риму, додаючи, що дуже часто людина не бажає діяти так, як вказує Ісус і віддає перевагу будуванню на піску ідеологій, влади, успіху та грошей, думаючи, що таким чином знайде стабільність та щастя.

 

 

«А на чому ми хочемо будувати наше життя?.. Христос є скелею нашого життя!» – наголосив Папа, заохочуючи вірних, просити допомоги у Пресвятої Богородиці, життя Якої було позначене вірністю Божому Слову. Закінчивши Свою недільну катехиху, Святіший Отець проказав із зібраними Богородичну молитву «Ангел Господній» та уділив усім своє апостольське благословення.

 

Джерело: Радіо Ватикан