//

В Колумбії тривають вбивства священиків: є ще одна жертва

У Колумбії триває серія вбивств священиків. Впродовж трьох тижнів там загинув вже третій священик. Тіло 84-річного о. Хосе Анзіцара Мехʼї Паломіно знайшли в неділю, 3 лютого, у його помешканні в місцевості  Ріосукіо на північному заході країни. Після проведених досліджень поліція прийшла до висновку, що священика задушили. Покійний священик працював капеланом в місцевому сиротинці і домі для пристарілих.


Місцева Церква висловила своє занепокоєння станом безпеки в Колумбії. Глава єпископату, кардинал Рубен Саласар Гомес, зазначив, що, швидше за все, кримінальним бандам, які диктують свої права в деяких частинах країни, не до вподоби євангелізація, яка там проводиться і закликає до примирення та спокою.


Останні відомості з Колумбії говорять про погрози зі сторони FARC на адресу ще одного священика, о. Хуана Карлоса Клавіхо. Революційні збройні сили Колумбії дали йому вісім днів для того, щоб покинути парафію в Ріо-де-Оро, де він працював.

 

Нагадаємо, що 4 лютого стало відомо про вбивство отця Луїса Альфредо Суарез Салазара, котрий загинув від пострілів кулеметної черги після відправленої Літургії.


За матеріалами pl.radiovaticana.va