//

Румунський суд постановив знести 19-поверховий хмарочос, побудований впритул до католицького собору в Бухаресті

 Румунський суд постановив знести 19-поверхову будівлю, яку було побудовано впритул до католицького катедрального собору св. Йосипа в Бухаресті і яка загрожувала храму руйнуванням. Про це з посиланням на National Catholic Register повідомило агентство CWN.

 

Архиєпископ Іван Робу (Ioan Robu) раніше неодноразово виступав з протестами проти будівництва висотного офісного будинку, який було зведено всього в 20 футах від собору. Прелат доводив, що хмарочос наражає на небезпеку будівлю церкви, в якій виявилися тріщини, а також дисонує з фасадом храму, побудованого в XIX ст.

 

Після 7-річної юридичної битви суд, нарешті, постановив, що офісна будівля була побудована без належного дозволу та постановив зруйнувати її.

 

Раніше, в червні 2012 р., рішення про знесення 19-поверхового бізнес-центру ухвалив Європейський Суд з прав людини. Однак і після цього власники т.зв. «Будівлі Тисячоліття» в центрі Бухареста продовжували ігнорувати постанову Страсбурзького суду, так само, як і рішення, прийняті румунськими судами різних інстанцій, які анульовували ліцензію, видану цьому бізнес-центру.

 

Протест католицької громади Бухареста проти будівництва хмарочоса був підтриманий Румунською Православною Церквою і іншими конфесіями.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru