//

Свято Ораторію «Дон Боско» у парафії святих Кирила і Методія у Крихівцях

У парафії святих Кирила і Методія  при монастирі Воплоченого Слова у Крихівцях є такий собі Ораторій «Дон Боско». Це не лише маленьке приміщення, призначене для ігор та забав, але це ціла спільнота під покровом цього всесвітньо відомого святого Івана Боско, покровителя дітей і молоді у Католицькій Церкві. Його пам’ять у літургійному календарі припадає на 31 січня, і у парафії відзначаємо цей день завжди в неділю після 31, через так званий «ДЕНЬ ОРАТОРІЮ».  Цього року у святі взяло участь понад 120 дітей різного віку.


Так, цього 2013 року, це свято припало на 3 лютого. Отці, брати і сестри готують свято для дітей. Після  дитячої Служби Божої, яку відправив о. Петро Цідило, ВС та обряду благословення дітей, який відбувається кожної першої неділі місяця, відбулася реєстрація учасників цього свята. Кожен отримав так званий «Паспорт учасника», в якому були внесені всі 16 ігор-забав, випробувань, які потрібно було пройти. На першому місці – знання з катехизму, яке приймав о. Йосафат Бойко, ВС, парох. За кожну гру-випробування учасник міг отримати від 1-го до 4-го місця, яке надавав аніматор-відповідальний. Вкінці всі паспорти здавалися у лічильну комісію, яка відзначала 3-х переможців з трьох вікових груп 0-6, 7-11, 12-100 років... Ті, хто зайняли перші місця отримували як винагороду «живий приз». Так, 2011 року живими призами були «хом’ячки», у 2012 – попугаї, а цього 2013 року – річкові, прісноводні  черепашки... з акваріумами.


При отриманні балів у кожному змаганні отримували відповідну суму грошей, видуманих, так званих «донбосків» (10 000 за перше місця, 5000 за друге, 2 000 за третє, і  1000 за четверте місце). І цими грошима могли  зробити покупки у супермаркеті... А це були хот-доги, печені яблука, поп-корн, картопля фрі,  солодкі напитки та різні подарунки...
На завершення всі отримали медалик Блаженного Папи Івана Павла ІІ.


Прес-центр парафії