//

У Лаосі безслідно пропадають сім'ї християн

Християни безслідно зникають в комуністичному Лаосі, пише католицький новинний портал Fides і називає, серед інших, сім'ї Бунтеонг з провінції Луанг-Намта і Камсон Бакка з провінції Удомсай.


Про цю серйозну проблему вже не раз заявляли лідери християнських громад Лаосу. Організація «Всесвітня християнська солідарність» направила президенту країни Тюммалі Сайнясону відкритий лист із закликом домогтися роз'яснень за фактами зникнення християн.


Сім'я Бунтеонгів з 3 чоловік, включаючи 7-річну дитину, яка належала народності кхму, пропала 3 липня 2004р.  Перед зникненням глава сім'ї отримував погрози від чиновників і був затриманий місцевою поліцією. Ось уже 8 років про сім'ю немає жодних відомостей.


Батько сімейства Бакка - ще один житель Лаосу, який прийняв християнство, - пропав у січні 2007 р.: його дружина бачила, як його відвозить поліцейська машина. З тих пір про нього нічого не відомо.


Організації «Всесвітня християнська солідарність» і «Human Rights Watch» звернулися до уряду Лаосу із закликом провести розслідування і надати інформацію про зниклих.


У Лаосі проживає більше 100 тис. християн різних протестантських громад і близько 45 тис. католиків.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru