//

Папа надіслав відеозвернення до камбоджийців

Папа надіслав відеопослання учасникам конгресу в Камбоджі, присвяченого II Ватиканському Собору. Бенедикт XVI підкреслив винятковість події і підтримав "із задоволенням" ініціативу проведення форуму, на якому будуть представлені перші в історії переклади на камбоджійську мову соборних документів і Катехизму Католицької Церкви, що "дозволить краще зрозуміти вчення Церкви". У Рік віри Святіший Отець запропонував камбоджийцям звернутися до особистості Ісуса Христа, "Який є початок і кінець нашої віри". Папа пригадав приклад віри і мужності камбоджійського народу під час переслідувань, що, на його думку, "стали безцінною духовною силою для відновлення церковної громади" в країні.

 

"Будьте вірні молитвам ваших братів і сестер, яких кров лилась на рисових полях! Будьте закваскою в тісті вашого товариства, даючи свідчення любові Христа до всіх, будуючи узи братерства з представниками інших релігійних традицій,  йдучи по шляху справедливості і милосердя ", - звернувся із закликом Бенедикт XVI. "Дорогі молоді люди, мої друзі, які були хрещені в ці останні роки, не забувайте, що Церква - це ваша родина, вона розраховує на вас, як на свідків життя і любові, які ви знайшли в Ісусі", - додав Понтифік. Святіший Отець закликав камбоджійських семінаристів, священиків і монахів присвячувати життя і молитви служінню Церкві. Саме це, на думку Папи, стане запрошенням для інших молодих людей віддати своє життя для служіння Богу в священстві і у монашому житті.

 

Бенедикт XVI запросив місіонерів, що працюють в Камбоджі, залишатися "знаком церковних відносин". "Всіх тих, хто шукає Бога", Святіший Отець закликав не втрачати впевненості в тому, що Христос любить кожного і пропонує кожному свій мир. Папа запевнив камбоджийців у своїй молитві та уділив їм апостольське благословення.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va