//

Хорватські лікарі-католики вважають небезпечними нововведення у школах

Хорватське лікарське католицьке товариство, яке налічує 2700 високоосвічених лікарів, велика частина яких є викладачами на медичних факультетах, звернулося до хорватського суспільства з заявою про ненауковий та шкідливий характер ліберальних модулів шкільного предмету «Медичне виховання», які Міністерство науки, освіти та спорту накинуло хорватським школам.

 

Лікарі-католики зазначають, що вони підтримують запровадження у хорватських школах предмету «Медичне виховання», але модулі, у яких йдеться про статеве виховання, вважають науково необґрунтованими та шкідливими для дітей.

 

Хорватські лікарі-католики наголошують, що прихильники гіперліберальних модулів маніпулюють інформацією стосовно реального стану речей в хорватському суспільстві, щоб обманом домогтися зміни суспільної думки стосовно накинутих модулів.

 

«Хорватія має найнижчий процент неповнолітніх вагітностей в Європі, один з найнижчих процентів зараженості вірусом ВІЛ/СНІД, низький процент інших статевих захворювань.» - заявляють лікарі. А накинуті модулі пропагують ризиковану сексуально поведінку, ігноруючи шкідливі для здоров’я наслідки такої поведінки. Також на думку лікарів, запровадження спірних модулів призведе до сексуалізації дітей, а тим самим до різкого зросту ранніх сексуальних контактів, викривлень сексуальності, зросту кількості заражених хворобами, що передаються статевим шляхом, а також зросту психічних проблем, пов’язаних з ризикованою статевою поведінкою.

 

За матеріалами www.hkld.hr