//

Ірландський нунцій проти абортів

До «рішучої, відважної оборони і турботи про життя від зачаття до природної смерті» закликав апостольський нунцій в Ірландії під час Літургії в церкві св.Терези в Дубліні. У Всесвітній День Миру єпископ Чарльз Браун підкреслив, що цей рік є особливо важливим для «святості життя в Ірландії та інших країнах». Єрарх звернувся до всіх людей совісті, як віруючих, так і атеїстів.

 


У країні заплановано роботу парламентської комісії здоров’я над новим законом щодо абортів. На Літургії в Дубліні був присутній президент Ірландії Майкл Хіггінс і члени дипломатичного корпусу.

 


Під час проповіді нунцій згадав також про стрілянину в штаті Коннектикут, вказуючи на різницю між технологічним розвитком і розвитком людини: «розвиток людини здійснюється тоді, коли насправді підтверджуємо внутрішню вартість кожної людини, а також маємо в своєму серці свідомість природного морального закону. Він в людині є основою розуміння того, що добре, а що зле, навіть тоді, коли людина не має віри в Бога чи є непрактикуючою».

 

За матеріалами: radiovaticana.va