//

Розпочалася «Різдвяна школа» для дітей-сиріт

2 січня розпочався щорічний проект «Центру Опіки Сиріт» - «Різдвяна школа» для дітей-сиріт з шкіл-інтернатів Львова та області.

 

Навчання у школі розпочалося із Божественної Літургії, яка наповнила усіх присутніх святковим настроєм, зблизила і познайомила між собою. Під час проповіді отець Роман Прокопець (голова ЦОС) пояснив, наскільки важливо знати один одного по імені, привітно вітатися один з одним, радіти кожному, кого зустрічаєш, бо люди, які щодня є біля нас-це великий дар від Бога. Рівно ж, як ми вітаємось і спілкуємось з своїми ближніми, ми повинні поводити себе із Богом, бо Він наш найближчий і найголовніший Друг.


Після Літургії діти разом із волонтерами робили різдвяні віночки із сіна. Майстер-клас для них провели голова Сільради с. Лагодів пан Володимир Мишолівський та Мирослава Клос, вони підготували потрібні матеріали і показували всі дії крок за кроком.

 

Ці вироби стануть чудовим подарунком для людей, яких в часі Різдва діти відвідуватимуть із колядою. За останні роки склалася добра традиція, дарувати людям не лише коляду, а й Різдвяні атрибути, зроблені дитячими руками.

 

Програма Різдвяної школи повинна допомогти дітям приготуватися до зустрічі із новонародженим Христом, саме тому цього року школа проходить у три етапи:

 

І етап - з 2 по 11 2січня для дітей у НРЦ «Мрія», дітей із школи-інтернату №2, «Духовного світу дитини», дітей із багатодітних сімей та дітей із СЖО. Місце проведення – НРЦ «Мрія» (вул.. Лисенка, 53). Загальна кількість – 120 дітей;

 

ІІ етап - з 3 по 9 2січня для дітей з журавенської санаторної школи-інтернату та Червоноградської школи-інтернату, який проводять брати-семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа. Місце проведення – Мала Духовна Семінарія (смт. Рудно). Загальна кількість – 35 дітей;

 

ІІІ етап – з 15 по 17 січня для дітей з Лівчицької спеціалізованої школи-інтернату. Загальна кількість – 20 дітей.

 

До проведення Різдвяної школи активно долучаються волонтерський рух ЦОС «Руки Допомоги», аніматори БО «Фонд «Разом для молоді», Арт-центр «Щось цікаве», парафіяни гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та люди доброї волі.

 

Про перебіг Різдвяної школи та наступні майстер-класи можна дізнатись із сайту Центру Опіки Сиріт ЛА УГКЦ (www.orphancenter.org.ua)


Прес-служба Львівської архиєпархії
за матеріалами Центру Опіки Сиріт ЛА УГКЦ