//

Скандал в Канаді: 491 немовля, що вижили після невдалих абортів, прирекли на смерть

Громадськість Канади закликає розслідувати кричущі випадки, про які повідомило Канадське агентство статистики: за період з 2000 по 2009 рік загинула 491 дитина, що народилася живою під час абортів, повідомляє сайт Lifesitenews.

 

Мері Еллен Дуглас, національний організатор Коаліції захисту життя (Campaign Life Coalition), заявила, що федеральний уряд «повинен зробити все можливе, щоб провести розслідування цих випадків.

 

«Саме по собі жахливо, коли дитину умертвляють в матці, але зараз ми дізнаємося, що навіть ті, які народилися і підлягають захисту за канадським законодавством діти були залишені вмирати», - заявив Андре Шутте, юрист Асоціації політичних реформ.

 

Андре Шутте зазначив, що за законами Канади плід визнається людиною з моменту народження, тому залишення народжених живими дітей без допомоги слід вважати вбивством і розслідувати відповідним чином.

 

Колишня медсестра-санітарка з Чикаго, а нині блогер і активіст руху «За життя» (Pro-life) Джил Станек зізналася, що вона була свідком того, як діти, які вижили після аборту, жили від декількох хвилин до 8 годин, тобто протягом цілої зміни медичного персоналу. Їх виносили в підсобне приміщення і залишали там помирати.

 

Її визнання породило хвилю закликів про прийняття закону, який захищає дітей, народжених живими.


За матеріалами http://katolik.ru