//

В Ужгороді на сходи греко-католицького храму підкинули міну

У ці хвилини рух по вулиці Фединця у м.Ужгород поблизу супермаркету «Вопак» перекрито. Міліція оточила територію, людей з аптеки, кав’ярні «Сан-Марино» та прилеглих будинків евакуйовано.

 

На сходах, що ведуть з вулиці Фединця до Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору і розташовані між приватним будинком і кав’ярнею «Сан-Марино» знайшли невідомий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Предмет було виявлено на сьомій сходинці.

 

Прес-секретар ТУ МНС в Закарпатській області Наталія Батир підтвердила, що вибухонебезпечний предмет, а саме, мінометну міну часів Великої вітчизняної війни, дійсно виявили на східцях, що ведуть на вулицю Капітульну. За її словами, предмет, схожий на вибухобнебезпечний, помітив місцевий мешканець. На місце НП виїхала група піротехніків Аварійно-рятувального загону спецпризначення Територіального управління. Після обстеження фахівці виявлили, що це мінометна міна часів ВВВ діаметром 50 мм. Хто і з якою метою залишив міну у людному місці, встановлюватимуть правоохоронці. А міну, за словами Наталії Батир, буде сьогодні знешкоджено на військовому полігоні в селі Оріховиця Ужгородського району.

 

Джерело: http://zakarpattya.net.ua