//

Бенедикт XVI зустрівся з новими кардиналами

26 листопада Бенедикт XVI зустрівся з новими кардиналами, членами їх сімей, а також віруючими, які прибули до Вічного Міста, щоб розділити радість прийняття кардинальської гідності зі своїми єрархами.

 

До присутніх у залі Павла VI у Ватикані Папа звернувся на мовах походження єрархів. Говорячи англійською, Святіший Отець нагадав, що кардинали, працюючи в Римській курії, а також у місцевих Церквах по всьому світі, покликані особливим чином підтримувати Папу в його турботі про Вселенську Церкву.

 

"Яскраві кольори одягу традиційно свідчать про їхню готовність захищати Христове стадо, аж до пролиття крові", - зазначив Бенедикт XVI. Він підкреслив, що нові кардинали беруть на себе велику відповідальність, оскільки їх місія полягає у сприянні більшій святості світу і єдності Церкви. Звертаючись до франкомовних кардиналів і гостей, які в першу чергу прибули з Близького Сходу, щоб підтримати маронітського  Патріарха, кардинала Бутраса Раї, Святіший Отець нагадав про свій нещодавній візит до Лівану та підписання пост-синодального звернення "Ecclesia in Medio Oriente". Папа закликав кардинала Раї заохочувати християн не покидати цей регіон і сприяти миру в ньому. Папа зазначив, що справжня згода тут може настати, коли представники різних віросповідань і культур будуть поважати один одного.

Вітаючи іспаномовних паломників з Колумбії, які прибули, щоб розділити радість прийняття кардинальської гідності з архиєпископом Боготи Рубеном Саласаром  Гомесом, Папа закликав їх гаряче молитися за свого єрарха, щоб він залишався справжнім свідком Євангелія спасіння, правди і віри.

На закінчення своєї промови Папа ще раз привітав нових кардиналів і висловив своє сподівання на їх молитву і допомогу.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va