//

Всесвітня Рада Церков про право на доступ до води

На засіданні Центрального комітету Всесвітньої Ради Церков у Женеві видали документ про доступ до води. Екуменічна організація схвально поставилася до того, що Організація Об'єднаних Націй класифікувала доступ до безпечної питної води як загальне право, члени Всесвітньої Ради Церков закликали всі церкви боротися за реалізацію цього права. Це питання буде предметом цьогорічної кампанії, яка відбудеться під час Великого Посту. Насамперед до відома вірних донесуть інформацію щодо розмаху проблеми, яку мають мільярди людей в усьому світі, а через це не можуть скористатися своїм основним правом на життя. Наступним кроком будуть конкретні заходи для християнських громадських і благодійних організацій.

 

Учасники засідання також висловили протест проти кривавих розправ лівійського режиму з опозицією за соціальні протести. Вони закликали обидві сторони конфлікту до діалогу і відновлення миру та справедливості в країні.

 

Наступне засідання Центрального комітету Всесвітньої Ради Церков відбудеться 2013 року в Південній Кореї. За гасло обрали слова: "Бог життя веде нас до справедливості та миру".

 

За матеріалами Radio Watykańskie