//

Ватикан закликає боротися з бідністю

Апостольська Столиця продовжує підтримувати міжнародну діяльність з метою викорінення бідності - підкреслила ватиканська делегація на форумі ООН у Нью-Йорку.

 

Ще 45 років тому Павло VI у енцикліці Populorum progressio закликав будувати світ більш людський для всіх, у якому жодна група не розвивалась би за рахунок іншої. Три роки тому Бенедикт XVI у енцикліці Caritas in veritate закликав «відповідально управляти природою» і просив розвинуті країни обмежити використання енергії і дати можливість користатись нею народам, які не мають до неї доступу.

 


У виступі на форумі ООН ватиканська делегація звернула також увагу на те, що наближається 2015 рік, коли мали бути досягненні цілі розвитку, прийняті у 2000 році. Першою з них є викорінення бідності  і голоду, що в сучасній ситуації нелегко осягнути. Необхідно зосередитись на потребах найбідніших людей, починаючи із доступу до питної води, служби здоров’я і освіти, але в центрі стратегії рівноважного розвитку повинна бути людська особа і її етичний вимір.

 

За матеріалами: radiovaticana.va