//

Депутат парламенту Аргентини зажадав прибрати з будівлі Конгресу образ Діви Марії

Депутат парламенту Аргентини Серхіо Аріель Бастейро запропонував своїм колегам прибрати з будівлі Конгресу образ Луханської Діви Марії, покровительки Аргентини, і надати будівлі вигляду "мультирелігійного простору".

 

У відповідь активісти християнської організації "Щоб змусити почути, ми говоримо чітко" ("Para Hacerse Oír - Hablemos Claro") попросили депутата відкликати свою пропозицію.

 

Образ Луханської Діви Марії знаходиться у будівлі Конгресу у знаменитому "Cалоні втрачених кроків" (Salon de los Pasos Perdidos) з 1997 р.

 

У листі, поширеному 23 лютого агентством AICA, католицькі активісти піддали критиці проект Аріеля Бастейро, який виступає за видалення образу Божої Матері, посилаючись на те, що "Аргентина нині є світською державою", а присутність Луханської Діви нібито "шкодить тим, хто не є католиками".

 

Опоненти Аріеля Бастейро вважають, що депутат "плутає поняття світської, неконфесійної і агностичної держави. Якщо у першому випадку релігія відокремлена від держави, не знаходячись при цьому поза законом, то в другому - держава намагається оголосити поза законом будь-який публічний прояв віри, як у випадку з образом Луханської Богородиці, який хочуть прибрати з будівлі Конгресу".

 

У листі стверджується, що прийняти пропозицію Аріеля Бастейро - означає розпочати "радикальну дискримінацію переважної більшості аргентинського народу", яка щодня звертається у молитвах про заступництво до Богородиці, та ігнорувати Її значення та присутність в історії країни.

 

Також в листі зазначається, що цей проект - один із "серії аналогічних ініціатив, помічених у різних частинах нашої країни, .. які під приводом "нейтральності держави", вимагають видалити релігійні символи з публічних місць". Реалізація подібних проектів, вважають християнські активісти, "остаточно змусить наше суспільство забути свою релігію, культуру і традицію - те, що становить нашу національну ідентичність".

 

За матеріалами www.sedmitza.ru