//

Папа під час "Ангел Господній": Ісус Христос, справжня інновація, яка відповідає очікуванням всіх (повний текст)

Своїми думками про минулий Синод Єпископів з нової євангелізації поділився 28 жовтня з віруючими, присутніми на площі св. Петра, Бенедикт XVI під час своїх роздумів перед молитвою "Ангел Господній".

 

"Сьогоднішньою ранковою св. Месою в базиліці св. Петра закінчилася XIII Звичайна асамблея Синоду єпископів. - Сказав Святіший Отець - Протягом трьох тижнів ми роздумували про реальність нової євангелізації для передачі християнської віри: вся Церква була представлена, і, таким чином,  брала участь у роботі, яка повинна принести плоди, по благодаті Господа. Перш за все, однак, Синод - це завжди величезна можливість церковної єдності, і за це я хочу подякувати разом з вами Богу, який в черговий раз дав нам можливість відчути красу буття Церкви, сьогодні, в цьому світі, серед людства з його турботами і надіями.

 

Дуже символічно, що проведення цієї синодальної асамблеї співпало з відзначенням 50-річчя відкриття Другого Ватиканського Собору і початком Року віри. Переосмислення ролі бл. Івана XXIII, раба Божого Павла VI, часів Собору, було своєчасним, оскільки допомогло нам зрозуміти, що нова євангелізація - не наш винахід, але своєрідний динамізм, який розвивався в Церкві особливо з 50-х років минулого століття, коли стало очевидним, що навіть країни з давньою християнською традицією стали, так би мовити, "місійними територіями". Таким чином, виникла необхідність відновлення проголошення Євангелія в секуляризованому суспільстві з подвійною впевненістю в тому, що, з одного боку, це тільки Він, Ісус Христос, справжня інновація, яка відповідає очікуванням людей всіх епох, а з іншого, що Його послання повинно бути передано відповідним чином у суспільних і культурних контекстах, які змінюються.

 

Що можна сказати після цих днів інтенсивної роботи? Зі свого боку, я слухав і зібрав багато інформації для роздумів і багато пропозицій, які, за допомогою секретаріату Синоду і моїх співробітників, я постараюся впорядкувати і обробити, щоб потім запропонувати Церкві органічний синтез і визначити напрями. Сьогодні ми можемо сказати, що цей Синод зміцнив прагнення до духовного оновлення Церкви, для того, щоб відновити духовність секуляризованого світу, і це оновлення буде одкровенням Ісуса Христа, в Його істині і Його благодаті; відкриття Його "обличчя", як людського, так і божественного, на якому сяє таємниця трансцендентного Бога.

 

Доручимо Діві Марії плід роботи синодальної асамблеї, яка щойно завершилася. Вона, Зірка Нової Євангелізації, вчить і допомагає нести Христа всім з мужністю і радістю ".

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va