//

«Господь відкриває нам щодня нові потреби, пов’язані із присутністю наших вірних у світі», - Глава УГКЦ

Мета нової євангелізації – дати сучасній людині можливість пережити особисту зустріч з живим Христом, Який є присутній у Своїй Церкві. Новою вона є у своїх формах, методах, а також у новому запалі, який сьогодні переживає Вселенська Католицька Церква. Про це Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, розповів російській редакції «Радіо Ватикан».

 

Глава Церкви сказав, що в Україні близько сорока відсотків мешканців сьогодні є неєвангелізованими. «Тобто, вони відчувають якийсь пошук Бога, але вони ще не прийшли до повного розуміння християнського життя, - зазначив Предстоятель УГКЦ. - Мова йде  десь про сорок відсотків неохрещених людей в Україні. Тяжко деколи розрізнити, чи та місія щодо тих людей, то є нова євангелізація, чи це є первинна євангелізація, первинне проголошення віри». Глава УГКЦ наголосив на тому, що Церква сьогодні відчуває свій обов’язок проповідувати Боже Слово всюди, де є присутні її вірні та до всіх людей, які потребують сьогодні голосу Божого.

 

Розповідаючи про свої враження від ХІІІ Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, Першоієрарх УГКЦ сказав, що цей Синод є благодатною подією для усієї Католицької Церкви тому, що єпископи з усього світу зібралися, щоб поділитися своїм ентузіазмом та досвідом, як голосити Боже Слово у різних країнах світу і різних культурах. «Такий обмін досвідом є взаємним збагаченням для усіх», - зауважив він.  Блаженніший Святослав сказав також і про те, що зараз УГКЦ переживає своє відродження, тобто «своє воскресіння після тривалого періоду переслідувань на території колишнього СРСР». «Присутність наших вірних у світі дає новий поштовх до відродження парафій і єпархії УГКЦ. Господь відкриває нам щодня нові потреби, які пов’язані із присутністю наших вірних у світі», - сказав Глава УГКЦ.

 

Крім того, Предстоятель УГКЦ розповів, що в Росії є багато українських греко-католиків, які опинилися там за плином історії. «Так, в Сибіру, у зв’язку із депортацією під час сталінських репресій, проживає багато вірних УГКЦ, не менше їх є і в європейській частині Росії, які там працюють. Вони духовно зв’язані із нашою Церквою і ми розуміємо наш обов’язок духовної опіки над ними», - зауважив Блаженніший Святослав.

 

Пригадуємо, що 7 - 28 жовтня 2012 року у Ватикані проходить ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів, на тему «Нова євангелізація для передавання віри».

 

Департамент інформації УГКЦ