//

«Парафіяльні зустрічі» на Львівщині звертають увагу на молодь

24 жовтня 2012 року в рамках проекту «Парафіяльні зустрічі» Комісія УГКЦ Справедливість і Мир провела чергову зустріч при парафії Успення Пресвятої Богородиці у м. Пустомити на Львівщині. Цього разу долучилися до заходу молодіжна громадська організація Львова «Українська Молодь Христові» в особах молодих дівчат – членів організації.


Ціллю зустрічі було представлення важливості способів та практичної діяльності молоді на парафії. Оксана Загакайло із міста Сокаль, студентка журналістики Львівського Національного Університету ім. І. Франка та Марія Тракало із Тернопілля, студентка  Львівського Національного Аграрного Університету розказали на своєму особистому прикладі можливості участі та розвитку молодіжної діяльності у своїй організації та рівно ж і у своїх парафіях. Особливого наголосу було надано також соціальній праці та активності молоді, зокрема парафіяльної. Зустріч відбулася у присутності сорока осіб із жвавим діалогом. Продовженням зустрічі стануть спільні молодіжні акції та заходи на парафії м. Пустомити.


На завершення зустрічі, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, о. Олег Лука подякував усім присутнім за змістовну і корисну зустріч. Він зазначив, що «активність молоді на парафії є передвісником надії. Є багато добрих прикладів окремих молодих осіб і їх плідного служіння. Сьогодні ми стали свідками того, що можуть робити спільні зусилля молодих людей, об᾽єднаних у Христі на прикладі Української Молоді Христові. Рівно ж, багато чого корисного у свій спосіб, можуть робити і молоді небайдужі особи на парафії. Не змарнуймо цієї нагоди і не втрачаймо надії». 
Наступні «Парафіяльні зустрічі» у різних парафіях Львівщини, ініційовані Комісією УГКЦ Справедливість і Мир будуть відбуватися впродовж останніх місяців цього року.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир