//

Єпископ Немет про Синод: Віра є основоположною справою

Синод Єпископів працював сьогодні за закритими дверима. Єпископи вносили поправки до пропозицій і висновків. На їхній основі Бенедикт XVI підготує Апостольську адгортацію про нову євангелізацію. Остаточне голосування щодо пропозицій Отців Синоду заплановане на 27 жовтня.


Для багатьох учасників участь в засіданнях є можливістю для більш глибокого роздуму про свою місію, каже єпископ Ладіслав Немет з Сербії.


"Єпископи, обрані в перші століття християнства, знали, що загинуть як мученики – сказав єпископ Немет. – Скільки ж єпископів сьогодні мають таку свідомість? Коли ми повернемося в єпархії, маємо старатися передати нашим співпрацівникам ентузіазм, який принесемо звідси. Треба мотивувати щонайбільше людей працювати разом для нової євангелізації".


"Під час Синоду ми зробили, або, принаймні, я зробив висновок, що перед нами є багато завдань, – додав єпископ Немет. – Якщо ми захочемо їх усіх одразу виконати, то не зробимо нічого. Отже, треба буде зробити конкретну єрархію завдань, які визначатимуть, як ми хочемо провадити нашу подальшу пастирську працю".


За матеріалами: Radio Watykańskie