//

Заява Держсекретаріату Ватикану у справі Габріеле

25 жовтня Держсекретаріат Ватикану видав заяву по справі ПаолоГабріеле. У ній говориться, що набуття чинності вироку колишньому камердинерові поставило крапку в цій сумній історії, яка "принесла багато болю: нанесла особисту образу Святішому Отцю; порушила права на недоторканність багатьох осіб, які зверталися до Габріеле як до посадової особи; нанесла збитки Святому Престолу і деяким його установам; завадила контактам між єпископами зі всього світу і Апостольською Столицею і викликала замішання в церковних громадах ", - йдеться в заяві.

 

Крім того, вищезгадане "порушило спокій співробітників, які щодня перебувають на службі Наступника св. Петра ".

 

Держсекретаріат нагадує, що вирок був винесений після точного слідчого і судового розгляду в обставинах прозорості, справедливості і повної поваги права на захист. У заяві підкреслено, що Габріеле здійснив кримінальні дії на основі власних переконань, а чутки про участь у справі інших осіб не мають під собою підстави. Говориться також про гіпотетичну можливість помилування Габріеле, що належить виключно до компетенції Святішого Отця.

 

Держсекретаріат відзначає, що в світлі скоєного злочину, вирок, винесений Габріеле, можна вважати м'яким і в той же час справедливим.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va