//

Ватиканська газета згадує послання Павла VI до жінок

Одне з найголовніших покликань жінок - примирити людей з життям. Про це говорив на закінченні II Ватиканського собору Павло VI. Промову Папи згадує у своєму сьогоднішньому "жіночому додатку" "L'Osservatore Romano".

 

8 грудня 1965 Понтифік звернувся до жінок із спеціальним зверненням, в якому вказав, що вони отримали таке важливе значення для суспільства, як ніколи раніше. "У цей момент, коли суспільство переживає настільки глибокі зміни, жінки, пройняті Євангелієм, можуть допомогти йому не впасти", - говорив Папа. "Наша техніка ризикує стати негуманною. Примирити людей з життям. - Закликав Папа жінок. - Перш за все, пильнуйте за майбутнім нашого роду. Стримуйте руку людини, яка в момент безумства намагається зруйнувати людську цивілізацію ".

 

Папа звертався до жінок різного положення: одружених, матерів, одиноких, чернецтва. Він підкреслив, що важливим завданням матері, як першої вчительки, є турбота про передачу дітям традицій батьків і їх підготовка до майбутнього. "Пам'ятайте, що завжди, через своїх дітей, мати належить до того майбутнього, яке вона можливо не побачить", - нагадував Папа. Самотніх жінок Святіший Отець закликав допомагати сім'ям. Свідоцтво чистоти, безкорисливості і благочестя з боку черниць, за словами Папи, важливе в часи, коли "егоїзм і пошук задоволень прагнуть перетворитися на закон". "Жінки з усього світу, християнки і невіруючі, ті, кому довірено життя в настільки важкий момент історії - від вас очікується порятунок світу в світі", - висловив переконання Павло VI у своєму посланні до жінок.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va