//

Незалежний рапорт про напади на церкви Індії

Напади на християн в індійському штаті Карнатака були заплановані та фінансовані урядом штату. Цей факт виявляє незалежний рапорт про напади на церкви 2008 року, опублікований в Бомбеї і підготований суддею у відставці Верховного суду штату Карнатака. Він був сформований у результаті опитування громадян, яке провели дві незалежні організації: Спілка громадянських свобод та Індійська Трансперенсі Інтернешнл.

 

Оголошений у Бомбеї незалежний рапорт виявив, що антихристиянські атаки були заплановані, ініційовані та фінансовані урядом штату Карнатака. Отже, відповідальною за це є керуюча в цьому штаті Народна Партія Індії, БДП. Напади на церкви здійснили два індуські фундаменталістські угрупування, тісно пов'язані з цією партією. У документі виявлено також, що державна поліція не втручалася, щоб захистити постраждалих християн, та навіть підтримувала нападників. У рапорті стверджується, що відповідальними за атаки є прем'єр і міністр внутрішніх справ штату Карнатака.

 

Доповідь грунтується на свідченнях близько тисячі свідків. Опитування проводилися в 431 місці, а також були зібрані пресові й телевізійні дані. Роботу над документом розпочали після того, як влада призначила головою урядового розслідування, суддю, що не викликав довіри християн.

 

Індуїси-фундаменталісти розпочали систематичне нищення церков і місць культу водночас у Мангалорі, Бангалорі, а також у багатьох районах штату Карнатака у вересні 2008 року.

 

За матеріалами Radio Watykańskie