//

Представлено проект Послання Синоду єпископів з нової євангелізації

20 жовтня на ранковій секції 18 засідання було представлено проект підсумкового документа - Послання Синоду. Текст проекту не остаточний, після подальших змін він буде представлений на голосування в п'ятницю.

 

Головний зміст послання Синоду для роботи з нової євангелізації - це твердження, що християни несуть Євангеліє в світ, повний проблем і суперечностей, зі спокійною мужністю, перемагаючи будь-який страх силою віри, в усвідомленні, що в серці сучасної людини живе спрага за Богом.

 

"Церква має завдання йти на зустріч з людством, подібно як це робив Христос, зустрівшись з самарянкою біля криниці", - стверджують єпископи. "Мова не йде про те, щоб придумувати нові стратегії євангелізації, тому що Добра Новина не є ринковим продуктом. Необхідно, однак, знайти методи, які зможуть наблизити сьогоднішніх людей до Ісусового послання ", - пише Синод.

 

Підкреслюється важливість міжрелігійного діалогу, милосердя, освіти і "євангелізації, яка перш за все починається з самих членів Церкви," - сказано в тексті проекту документа.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va