//

Комісія Єпископської Конференції Європейського Співтовариства про переслідування християн

Європейський Союз зробив правильний крок у справі захисту переслідуваних християн. Проте, вслід за деклараціями необхідно вживати активних заходів, які б забезпечили християнам реальну повагу до їхніх прав. Такою Комісія Єпископської Конференції Європейського Співтовариства (COMECE) відреагувала у відповідь на останню заяву міністрів закордонних справ держав-учасниць ЄС, у якій було засуджено "акти насильства, спрямовані проти християн та їх місць відправлення культу, мусульманських паломників та інших релігійних спільнот".

 

COMECE нагадує, що "такої заяви очікували від міністрів закордонних справ ще минулого місяця, а вчорашнє порозуміння у цій справі є наслідком протестів, що були висловлені останнім часом багатьма країнами Євросоюзу, а також членами Європарламенту. Міністри знову підтвердили важливість релігійної свободи. Ми сподіваємося, що ця декларація тепер виллється у конкретні політичні дії", - йдеться у заяві єпископів.

 

Варто відзначити, глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон засудила вбивство польського місіонера в Тунісі, салезіянина о. Марка Рибінські. Вона нагадала, що "ця країна завжди вважалася землею релігійної толерантності. У зв'язку необхідне викриття і засудження вбивць польського священика", - підкреслила Ештон.

 

Добрим підсумком цих слів стала інформація про затримання підозрюваного у вчиненні цього злочину. За повідомленням туніського міністерства внутрішніх справ, це 44-річний тесля, що працював у тій же школі, що і о. Рибінські.

 

За матеріалами Radio Watykańskie