//

У Капернаумі розпочався Рік Віри

Урочистою Літургією в Капернаумі християни Святої Землі розпочали Рік Віри. У суботу, 13 жовтня, під керівництвом отця-куратора П’єрбаттіста Піццабалли молилися біля Галилейського озера.


Після читання Євангелії на березі озера Генезарет, що нагадує побут Ісуса в Капернаумі та призначення перших апостолів, учасники пройшли процесією серед руїн міста суспільної діяльності Спасителя.


Урочисту Літургію відслужили десятки священиків біля стін синагоги, поряд з руїнами будинку св. Петра. Серед співслужителів були Архиєпископ Еліас Шакур, глава Греко-Католицької Церкви в Галилеї. У своїй проповіді він наголосив на важливості Капернауму в житті Ісуса і його послання для кожного вірянина.


Літургії Слова на березі Тиверіадського озера, а також Літургії в руїнах Капернаума передувало святкування таїнства примирення. Отець-куратор нагадав, що Ісус є Лікарем усіх хворих душею і тілом. Насамкінець благословили виноград і роздали вірянам як символ Євхаристії, а також інші фрукти палестинської землі.


Цю першу таку урочисту процесію в Капернаумі організували францисканці з Кустодії  Святої Землі, вона сягає багатовікової традиції відвідин кожного благочестивого святого місця, щоб відсвяткувати пам'ять євангельських подій.

 

Серед учасників були численні представники монаших чоловічих та жіночих чинів, богопосвячених осіб та вірян парафій з Єрусалиму, Назарету та різних спільнот Галилеї.


За матеріалами: Radio Watykańskie