//

В УКУ депутатам пояснили, чому львівській громаді вигідно підтримати університет

Щороку Український католицький університет сплачує до бюджету понад три мільйони гривень податків. Третина суми надходить безпосередньо в бюджет міста Львова. Пільга на землю свідчить, що місто зацікавлене в отримувані інвестицій, які УКУ приносить будівництвом університетського містечка та створенням нових робочих місць.

 

Про це сказав перший проректор УКУ Тарас Добко 22 лютого 2011 року на зустрічі з депутатами Львівської міської ради. Депутати відвідали Університет та ознайомилися з діяльністю УКУ, щоб краще зрозуміти, чому для університету потрібно надати пільгу в оплаті за оренду землі.

 

«УКУ готовий відкрито і чесно обговорити з львівською громадою питання пільгової оплати за оренду землі. Університет має досвід участі в подібних громадських слуханнях і готовий розповісти львів’янами про освітні, економічні та інноваційні можливості, які він творить для Львова та України», – сказав Тарас Добко.
«Ми сподіваємося, що депутати розуміють перевагу такого рішення. При цьому важливо відзначити, що УКУ має гуманітарний профіль, і надає освітні послуги не з комерційних спеціальностей, – сказав Тарас Добко. – У своїх навчальних програмах університет надає якісну світоглядну освіту, і дбає про морально-етичне виховання своїх студентів. Про це добре знають самі депутати, адже діти деяких депутатів навчаються в УКУ».

 

Під час візиту до УКУ депутати Львівської міськради ознайомилися з діяльністю університету, науковими дослідженнями. Вони також відвідали Центр духовної підтримки осіб з особливими потребам «Емаус» та Інститут історії церкви УКУ. Депутатську групу очолив Руслан Кошулинський, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді.

 

Прес-служба УКУ