//

Синод єпископів критично про євангелізацію

Синодальні засідання щодо нової євангелізації є також нагодою до рефлексії над попередньою діяльністю Церкви. Оцінки не завжди ентузіастичні.

 

На думку Архиєпископа Марії Альберто Моліна з Гватемали, надмірне зосередження Церкви на суспільній діяльності посередньо спричинило поступ п’ятидесятницьких і євангелікальних спільнот на території Латинської Америки. Єрарх вважає, що у душпастирській діяльності варто повернутись до базових екзистенціальних питань  людини, якими є сенс життя, гріх чи смерть.

 

У свою чергу, генерал Товариства Ісуса критично віднісся до місійної діяльності в минулому. На думку о.Адольфо Ніколаса, який сам багато років був місіонером в Японії, євангелізація, яку провадить західна Церква, часто ігнорувала духовне багатство народів і культур, серед яких велася. Таким чином не використано шанс збагачення вселенської Церкви  і втрачено первинну силу переказу Євангелія, яке треба було голосити в покорі і простоті, з натиском на особисте свідчення святості як чинник, що гарантує достовірність самого послання.

 

За матеріалами: radiovaticana.va