//

Звинувачена в «богохульстві» пакистанська дівчина-християнка разом з родиною вивезена в Норвегію

Звинувачена в «богохульстві» розумово відстала пакистанська християнка Рімша Масіх вивезена в Норвегію разом зі своєю сім'єю.


14-річна дівчина прибула в скандинавську країну за підтримки норвезького уряду, заявив Фаррух Саїф - виконавчий директор християнської благодійної організації «World Vision In Progress», що базується в Пакистані. «Її супроводжують батьки, дві сестри і брат», пояснив Саїф в інтерв'ю BosNewsLife - "European Pakistani Christians" надали їм притулок».


Міністерство закордонних справ Норвегії та імміграційна служба відмовилися від коментарів, але представник прокуратури Пакистану також підтвердив, що дівчина виїхала в Норвегію.


Рімшу Масіх ув'язнили 17 серпня за звинуваченням у спаленні сторінок Корану. Пізніше з'ясувалося, що імам, який звинуватив дівчину,  сфабрикував докази проти неї. 8 вересня її випустили під заставу в 1 млн. пакистанських рупій ($ 10,600).


Фаррух Саїф вважає, що її повернення на батьківщину є небезпечним. Після звинувачення дівчини в «богохульстві» в колонії Мехерабаді, де вона виросла, натовп радикально налаштованих мусульман спалив кілька християнських будинків і зруйнував церкву.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru